Akupunktur

Akupunktur

Du kan boka tid på www.akupunktur.se


Akupunktur under Din Graviditet

Under graviditeten kan man få besvär, som kan avhjälpas med akupunktur.

Illamående

Börjar ofta redan i graviditets vecka 6, och släpper efter v16-17.
Med akupunktur lindras besvären, eller försvinner helt. Vid svåra besvär, tidigt i graviditeten, krävs omläggning av kosten och information om detta får du på 1:a träffen som kommer att ta ca 1 timme. Akupunktur behandlingen tar alltid 30 minuter.

Bäckenuppluckring / Symfysiolys

I svåra fall startar denna redan i v.8-10. Det beror på att hormonet relaxin börjar påverka den gravida kroppen. Det uppstår smärta i bäckenfogarna,”foglossning”. Vi har mångårig erfarenhet att behandla detta, och har hjälpt hundratals kvinnor att kunna få vardagen att fungera och klara av att arbeta under graviditeten. Första besöket med smärtteckning och samtal tar ca 1 timma i anspråk. Vi gör ett individuellt behandlingschema för dig och syftet är att du skall må bra under hela din graviditet.

Ischias

Akuta besvär går över redan efter 1 behandling.

Carpaltunnelsyndrom

Smärta i fingrar domningar och värk ,besvären kan bli så svåra under graviditeten, att man ibland överväger operation. Akupunktur ökar cirkulationen och besvären minskar eller försvinner helt. Ibland kan man behöva kompletera med handleds skenor på nattetid. Skenorna får man från arbetsterapin. 5-6 behandlingar brukar räcka.

Vadkramper

Många gravida har också besvär med vadkramper nattetid,det är smärtsamt och stör sömnen. Akupunktur är en effektiv behandling mot kramperna. 25-30 min/2 ggr/vecka 2-4 behandlingar

Sömnproblem

Akupunktur ökar utsöndringen av sömnhormoner och är därför effektiv hjälp mot dålig sömn. Effekten är ofta omedelbar.

Förlossningsförberedande akupunktur

Påbörjas från graviditets vecka 34+6 Kroppen och hormonsystemet förbereds på förlossningen, fördelarna är många. Du slipper gå över tiden, behöver mindre smärtlindring och förlossningen går fortare. Studier och vår erfarenhet visar att förlossningen förkortas med ca 2 timmar och att kvinnor som fått den här formen av akupunktur är mer nöjda med sin förlossning. Det är individuellt hur många behandlingar som krävs och vi gör en bedömning från fall till fall.

Migrän / Huvudvärk

Migrän är en av våra vanligaste folksjukdomar. Det viktigaste symtomet vid migrän är attacker av svår huvudvärk. De kan utlösas av stress, sömnbrist, fasta, viss mat och hormonförändringar (hos kvinnor), men det finns också andra utlösande faktorer. Akupunktur har i studier visat sig vara effektiv metod mot migrän utan biverkningar.

Kostnad

För första besöket 950 kr inklusive behandling, tar ca 1,5 timme Sedan kostar det 750 kr per behandling.

Besöksadress

Akupunktur & Barnmorskecenter

Barnhusgatan 6 bv

Design by MOUR