Om mig

Marietta Thunström

”A midwife is a person who is qualified to practice midwifery. A midwife is trained to give the necessary care and advice to women during pregnancy, labour and the postnatal period, to conduct normal deliveries on her own responsibility, and to care for the newly born infant as well as having training in gynaecology and child care.”

Marietta Barnmorskan
Med lång erfarenhet från mödravård, förlossningsvård och BB-vård och mer än 10 års erfarenhet av ”alternative birth care” har jag en tjock bok med upplevelser som jag inte vill vara utan.

Jag älskar det jag får uppleva varje arbetsdag på min mottagning. Ingen kvinna är den andra lik, alla är unika på sitt sätt, ingen förlossning liknar någon annans.

Den allra första hemförlossningen var min egen mors då hon födde min lillebror i hemmet. Det var en fantastisk händelse och jag kommer fortfarande ihåg den dagen.

Kanske har det påverkat mig i mitt val att hjälpa kvinnor som vill föda hemma.Numera finns det bra riktlinjer för den som planerar hemförlossning.

Marietta Akupunktör
Jag har lång erfarenhet av obstetrisk akupunktur. Utbildningen har varit Traditionell Kinesisk Medicin (TKM) och från Karolinska Institutet 10 p smärta och 10 p sjukdom.I mitt arbete som mödravårds barnmorska använder jag akupunktur dagligen.

Marietta Doula
Att arbeta som doula är en annan fantastisk möjlighet för mig som barnmorska kunna ge kontinuitet till den kvinnan som går hos mig på akupunktur och önskar att jag hjälper henne under förlossningen.

Design by MOUR